Stichting Nederland-Sumba

 

Sponsoring

Hieronder treft u een aantal mogelijkheden aan om studenten een kans te geven in hun studie succesvol te zijn. U kunt zelf kiezen in welke studierichting u een studente financieel wilt ondersteunen. Wij hebben voldoende kandidaten op een wachtlijst staan. Op de donatie pagina helpen wij u verder met de gewenste donatievorm. Mocht u nog vragen hebben? Neem gerust contact op met het secretariaat, zij helpen u graag verder.

Studeren aan de STKIP
Omdat er nog steeds een zeer groot tekort aan onderwijzers is op Sumba zullen wij kansarme meisjes die onderwijzer willen worden als eerste een kans geven aan de STKIP (Sekolah Tinggi Kejuruan Ilmu Pendidikan/Universitaire opleiding tot onderwijzer) te gaan studeren. Deze studie duurt vier jaar en zij is dan Sarjana 1/bachelor. De studie kost €500 per jaar, dit is inclusief registratie en kosten onderhoud school, schooluniform, schoolschoenen, schoolbenodigdheden en afstudeerkosten.

Studeren aan de Open Universiteit
Onderwijzeressen die nog geen Sarjana 1/bachelor hebben gehaald, zijn verplicht deze graad alsnog te halen. Op Sumba kan dit aan de Open Universiteit. Duur van de studie is vijf jaar. Men gaat drie maal per week ’s middags naar deze opleiding en de ochtenden moet men op een basisschool als assistent lessen geven. Kosten €350 per jaar inclusief afstuderen.

Verpleegkunde
Er is ook een tekort aan verpleegkundigen en daarom willen wij meisjes die hiervoor opgeleid willen worden een kans geven. Men kan studeren aan de AKPER (Akademi Keperawatan/Hoge school voor Verpleegkunde) in Waingapu, de hoofdstad van Oost-Sumba of in Waikabubak de hoofdstad van West-Sumba.

Duur van de studie is drie jaar. Men krijgt dan diploma D3. De kosten hiervoor zijn €500 per jaar inclusief registratie en kosten onderhoud school, schooluniform, schoolschoenen, schoolbenodigdheden, praktijklessen en afstudeerkosten.
Wil men voor verpleegkundige aan een universiteit op Bali of Java gaan studeren dan kost deze studie voor vier jaar €1.100 per jaar en men is dan Sarjana 1/bachelor.

Studeren buiten Sumba
Wil men naar een Universiteit buiten Sumba (wanneer men gemiddeld een 8 heeft op het eindexamen van de SMA), dan zijn de kosten €1.500 per jaar. Dit is inclusief registratie en kosten onderhoud school, schooluniform, schoolschoenen, schoolkleding, schoolbenodigdheden, kost- en inwoning of kamerhuur met kost, reiskosten, kosten eindexamen en bull uitreiking/Wisuda. Men is dan Sarjana 1/bachelor. Omdat wij enige toezicht op de meisjes willen houden kan men alleen op Bali, Kupang (West-Timur), Semarang of in Yogyakarta studeren.

Donateur
U wilt geen studente helpen maar toch onze stichting financieel steunen? Heel graag.
Van uw bijdrage kunnen wij kansarme meisjes helpen als zij onverwacht financieel in de problemen komen en daardoor geen eindexamen kunnen doen doordat de studiekosten voor de ouders te zwaar zijn geworden en/of geen geld meer is voor levensonderhoud.